فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال شصت و نهم شماره 9 (پیاپی 129، آذر 1390)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال شصت و نهم شماره 9 (پیاپی 129، آذر 1390)

  • 76 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/09/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مجتبی فتحی، منوچهر میرشاهی، محمدرضا قرائتی صفحه 523
    زمینه و هدف
    سلول های سرطانی، صرف نظر از نوع و منشا آن ها هورمون گنادوتروپین جفتی انسان (hCG)، زیرواحدها و مشتقات آن را بیان می کنند، ظاهرا hCG، فنوتیپ مشترک رده سلول های سرطانی انسان است. در این تحقیق اثر آنتی بادی های منوکلونال ضد hCG (7D9، T18H7 و T8B12) روی سلول های سرطانی انسان بررسی شد.
    روش بررسی
    هیبریدوماهای ترشح کننده آنتی بادی های منوکلونال 7D9، T18H7 و T8B12 تکثیر و به موش های Balb/C به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. تخلیص آنتی بادی ها از مایع آسیت، با استفاده از کروماتوگرافی تمایلی پروتئین G- سفارز و سپس تعویض یونی انجام گرفت. SDS-PAGE و الایزا به ترتیب ساختار و عملکرد آنتی بادی ها را تایید کرد. دو رده سلول سرطانی انسان «Hela و»MDA، توسط آنتی بادی های تخلیص شده، تیمار شدند. سه روز بعد، از چاهک ها، میکروگراف تهیه گردید و سپس شمارش سلولی انجام شد.
    یافته ها
    ژل غیراحیایی SDS-PAGE نشان داد که الگوی مهاجرت باندها با آنتی بادی کنترل، مطابقت دارد. تست الایزا با آنتی ژن مربوطه (hCG) نشان داد که آنتی بادی های تولیدشده قادر به تشخیص آنتی ژن hCG هستند. شمارش سلولی و تصاویر میکروسکوپی از چاهک های مختلف تیمارشده، ثابت کرد که از بین آنتی بادی های مورد مطالعه، آنتی بادی 7D9 اثرات سیتوتوکسیک روی سلول های مورد مطالعه دارد.
    نتیجه گیری
    آنتی بادی های منوکلونال ضد hCG می توانند در تیمار هدفمند سرطان استفاده شوند؛ چون سلول های سرطانی، ژن hCG را بیان می کنند. آنتی بادی 7D9 که فعالیت پروتئازی دارد، کاندیدای مناسبی برای این هدف است؛ چون هم خاصیت خنثی کردن عملکرد hCG و هم خاصیت آنزیمی دارد.
    کلیدواژگان: سرطان، گنادوتروپین جفتی انسان
  • بابک رمضانی، زهرا مجد، مریم کدیور، سعادت مولانایی صفحه 529
    زمینه و هدف
    اولین ایزوفرم آنزیم آلدهید دهیدروژناز (ALDH1) مارکر سلول های بنیادی و سرطانی پستان بوده و بروز آن احتمالا با پروگنوز بدتر تومور همراه می باشد. انجام مطالعاتی در جهت شناسایی سلول های ALDH1+ می تواند به درمان بیماران سرطان پستان کمک نماید. هدف از این مطالعه تعیین میزان فعالیت آنزیم ALDH1 در سرطان پستان و ارتباط آن با خصوصیات پاتولوژیک تومور می باشد.
    روش بررسی
    میزان فعالیت ALDH1 در نمونه های بافتی پارافینی 121 بیمار مبتلا به کانسر پستان مراجعه کننده به بخش پاتولوژی بیمارستان میلاد تهران توسط آزمایش ایمونوهیستوشیمی سنجیده شد، سپس ارتباط آن با خصوصیات پاتولوژیک تومور (سایز، Grade، درگیری لنف نود یا عروق) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    1/85% از نمونه های سرطان پستان مورد بررسی با درجات متفاوتی (ضعیف، متوسط، قوی) ALDH1 را در سیتوپلاسم بیان می کردند. 18 مورد (9/14%) نیز از نظر ALDH1 منفی بودند. ALDH1 در اکثر موارد (1/97%) در استرومای نمونه های تهیه شده مثبت بود که شدت آن از رنگ آمیزی ضعیف (9/2%) تا قوی (5/73%) متغیر بود. ALDH1 H-score (درصد سلول های ALDH1 مثبت ×Intensity) در سلول های تومورال از صفر تا 240 متغیر بوده و میانگین آن 80 بود. میزان ALDH1 H-score در 62 مورد (2/51%) کم تر یا مساوی 80 و در 59 مورد (8/48%) بیش تر از 80 بود. اما بین ALDH1 H-score با سن بیماران (358/0P=)، سایز تومور (375/0P=)، Grade تومور (207/0P=)، و میزان تهاجم به لنف نود (125/0P=) یا عروقی خونی (190/0P=) ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    فعالیت ALDH1 در 1/85% از موارد تومور پستان مثبت است و میزان فعالیت آن با ویژگی های پاتولوژیک تومور رابطه معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: ALDH1، کانسر پستان، سلول های بنیادی سرطان
  • محمد نبیونی، کاظم پریور، بهمن زینلی، لطیفه کریم زاده، آذر شیخ الاسلامی صفحه 537
    زمینه و هدف
    سیکلواکسیژناز-2 آنزیم کلیدی ساخت پروستاگلاندین ها در پاسخ به سایتوکین ها است که سبب واکنش های التهابی می گردد. سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال اندوکرین در زنان سنین باروری حالت پاتولوژیکی از افزایش رگ زایی است که در نهایت منجر به ناباروری می گردد. در این تحقیق میزان بیان آنزیم مذکور با نظر به فعالیت تکثیر سلولی، آنژیوژنیک و التهاب زایی آن به منظور مکان یابی بیان و نقش آن در ایجاد و پیشبرد این سندرم در تخمدان رت سالم و مبتلا به سندرم بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 90 سر رت ماده نژاد ویستار در سه گروه تجربی و کنترل و شم قرارگرفتند، گروه تجربی دو میلی گرم استرادیول والرات و گروه شم تنها حلال استرادیول والرات (روغن کنجد) به صورت تزریق درون ماهیچه ای به همان میزان و گروه کنترل هیچ تزریقی دریافت نکردند. پس از القای سندرم، موش های هر سه گروه کشته و تخمدان ها به منظور بررسی های هیستولوژیکی و ایمونوهیستولوژیک بیان سیکلواکسیژناز-2 برداشت گردیدند.
    یافته ها
    تخمدان های کنترل تعداد قابل ملاحظه ای فولیکول آنترال و جسم زرد داشتند در حالی که تخمدان های تجربی حاوی فولیکول های بزرگ کیستیک و تعداد زیادی فولیکول پره آنترال و بدون جسم زرد بود. بررسی های ایمونوهیستولوژیک، افزایش بیان آنزیم را در لایه گرانولوزا و تک در فولیکول های کوچک و کیست ها در تخمدان های پلی کیستیک نسبت به کنترل نشان داد. تفاوت معنی داری میان نتایج گروه کنترل و شم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    افزایش بیان سیکلواکسیژناز-2 در لایه های سلولی فولیکول های تخمدان های پلی کیستیک سبب پیشبرد علایم تخمدانی و متابولیکی این سندرم در رت می گردد.
    کلیدواژگان: آنزیم سیکلواکسیژناز، 2، سندرم تخمدان پلی کیستیک، استرادیول والرات، ایمونوهسیتوشیمی
  • فرناز آموزگار هاشمی، احسان حامد اکبری، بیتا کلاغچی، ابراهیم عصمتی صفحه 547
    زمینه و هدف
    در طی 80 سال گذشته، رادیوتراپی یک درمان استاندارد برای موارد پیشرفته کانسر سرویکس به شمار می رفته است. بر اساس تعداد زیادی از مطالعات فاز سه در دهه گذشته، رادیوتراپی هم زمان با داروی سیس پلاتین هفتگی به عنوان درمان استاندارد موارد پیشرفته درآمده است. علی رغم درمان های جدید در کانسر سرویکس هنوز این کانسر با موارد عود لوکال و متاستاز بالایی همراه است و مطالعات متعددی درباره اضافه کردن جمسیتابین به درمان کمورادیاسیون استاندارد انجام شده است. داروی جمسیتابین یک داروی آنتی متابولیت جدید است، این دارو به عنوان دارویی حساس کننده به اشعه قوی همراه با رادیوتراپی در مطالعات مختلف در کانسر سرویکس استفاده شده است.
    روش بررسی
    30 بیمار مبتلا به کانسر پیشرفته سرویکس (Stage IB2-IVA) در حد فاصل شهریور 88 لغایت شهریور 89 که به درمانگاه رادیوتراپی- انکولوژی بیمارستان امام خمینی مراجعه کرده بودند وارد مطالعه شدند. جمسیتابین با دوز هفتگی 2mg/m60 و به دنبال آن داروی سیس پلاتین هفته/2mg/m35 به صورت داخل وریدی هم زمان با رادیوتراپی لگن تجویز شد. یک ماه و سه ماه پس از اتمام درمان، بیماران از نظر عوارض و از نظر پاسخ به درمان بررسی شدند.
    یافته ها
    در 30 بیمار مورد مطالعه میانگین سنی 83/11±13/58 سال (حداقل 29 سال و حداکثر 78 سال) و در معاینه سه ماه بعد میزان پاسخ کامل 3/73% و پاسخ نسبی 7/26% بود. در بررسی انمی گرید سه در 10%، لکوپنی گرید سه در 10% و ترومبوسیتوپنی گرید سه در 3/3% بیماران حین درمان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج گرفته شده در این تحقیق به خصوص در مرحله 2B مطالعات تکمیلی فاز دو و سه درباره کمورادیاسیون با جمسیتابین توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کانسر سرویکس، جمسیتابین، رادیوتراپی
  • بررسی میزان پایداری زانو متعاقب بازسازی لیگامان صلیبی قدامی به روش دو باندلی و تک باندلی
    محمد نقی طهماسبی، بابک عنایتی، بهزاد عنایتی صفحه 553
    زمینه و هدف
    بازسازی لیگامان صلیبی قدامی اولین انتخاب درمانی برای بیمارانی است که بنا به دلایل مختلف فاقد لیگامان صلیبی قدامی سالم در زانوهایشان می باشند. از طرفی بازسازی تک باندلی این لیگامان با استفاده از آرتروسکوپ روشی است که در سراسر دنیا پذیرفته شده است. هرچند که این روش درمانی منجر به پیامدهای خوبی در اکثر بیماران می شود ولی هنوز بیمارانی وجود دارند که از نتایج پس از این عمل، چه در کوتاه مدت و چه در بلندمدت، ناراضی می باشند. لیگامان صلیبی قدامی به صورت طبیعی دارای ساختاری سه بعدی می باشد که فاسیکول های چند باندلی دارند. این فاسیکول ها از دیدگاه آناتومیک به دو باندل اصلی قابل تقسیم هستند: باندل انترومدیال و باندل پوسترولترال. این اسامی با توجه به محل چسبیدن آن ها بر روی تیبیا انتخاب شده است.
    روش بررسی
    22 بیمار با پارگی لیگامان صلیبی قدامی تحت عمل بازسازی لیگامان صلیبی قدامی در بیمارستان شریعتی در طی سال های 1388 تا 1389 قرار گرفتند. 14 بیمار تحت عمل بازسازی تک باندلی و هشت بیمار تحت عمل جراحی دو باندلی با هم مقایسه شدند. این بیماران حداقل 9 ماه پس از انجام عمل جراحی به وسیله آرترومتر و معاینه فیزیکی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    براساس نتایج آرترومتر از بین 14 بیمار در گروه بازسازی تک باندلی، در چهار بیمار میزان جابه جایی فمور نسبت به تیبیا بیش از پنج میلی متر بود ولی در گروه بازسازی دو باندلی در هیچ یک از بیماران میزان جابه جایی بیش تر از پنج میلی متر نبود.
    نتیجه گیری
    بازسازی دو باندلی لیگامان صلیبی قدامی در این مطالعه پایدارتر از بازسازی تک باندلی است.
    کلیدواژگان: بازسازی، لیگامان صلیبی قدامی (ACL)، تک باندلی، دو باندلی، گرافت هامسترینگ، آنترومدیال، پوسترولترال
  • فاطمه کشاورزی، ناهید نفیسی، فریدون سیرتی، محمد صادق فلاح، رضا صالحی، زهرا حریری، زهرا شهاب موحد، مریم وحیدی، زهره شریفی، مریم شرفی فرزاد شرفی فرزاد، سیروس زینلی صفحه 559
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین شکل سرطان وراثتی در جهان است. این سرطان یک علت مهم مرگ و میر میان زنان است. پنج تا 10 درصد از همه موارد سرطان پستان و تخمدان به علت جهش های پرنفوذ ژن های مستعدکننده سرطان پستان در سلول های زایشی می باشد. ژن های BRCA1 و BRCA2 برای نصف این موارد در نظر گرفته می شوند، لذا درخواست غربالگری جهش های این دو ژن رو به افزایش است. نتایج این تست ها بر مدیریت کلینیکی افراد در معرض خطر اثر دارد. هدف از این تحقیق شناسایی جهش های این دو ژن در صد خانواده ایرانی با خطر بالای این بیماری است.
    روش بررسی
    ما صد خانواده را که حداقل در یکی از گروه های در معرض خطر قرار داشتند، مورد ارزیابی قرار دادیم. کل توالی های کد دهنده و مرزهای اگزون- اینترون ژن های BRCA1/2 در اعضای بیمار این خانواده ها و افراد گروه کنترل به وسیله توالی یابی مستقیم و MLPA بررسی شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر جهش های جدید زیر شناسایی شد: p.Gly1140Ser، p.Ile26Val، p.Leu1418X، p.Glu23Gln، p.Leu3X، p.Asn1403His، p.Asn1403Asp، p.Lys581X، p.Pro938Arg، p.Thr77Arg، p.Leu6Val، p.Arg7Cys، p.Leu15Ile، p.Ser177Thr، IVS7+83(-TT)، IVS8 -70(-CATT)، IVS2+9(G>C)، IVS1-20(G>A)، IVS1-8(A>G)، p.Met1Ile، IVS2+24(A>G)، IVS5-8 (A>G)، IVS2 (35-39) TTcctatGAT، IVS13+9 G>C در ژن BRCA1 و جهش های p.Glu1391Gly، 1994-1995 (InsA)، IVS6-70 (T>G) p.Val1852Ile، در ژن BRCA2.
    نتیجه گیری
    ده عدد از کل جهش های شناسایی شده احتمالا بیماری زا بوده و خانواده های با جهش های بیماری زا 16 درصد کل خانواده های مورد بررسی را به خود اختصاص دادند. به علاوه از تعداد کل جایگزینی های و بازآرایی ها که 42 عدد بود، 80 درصد آن ها مربوط به ژن BRCA1 و 20 درصد ناشی از ژن BRCA2 بود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، BRCA1، 2، سرطان خانوادگی، جهش ژنی
  • ارتباط تنگی شریان کرونری اصلی چپ با سندرم متابولیک در بیماران ایسکمیک قلبی: مطالعه دو ساله
    عباس محققی، علیرضا پناهی، داریوش کمال هدایت، بتول قربانی یکتا صفحه 571
    زمینه و هدف
    گرفتگی کرونر اصلی چپ با مرگ و میر فراوان همراه و تشخیص زودرس آن می تواند از مرگ و میر سال های آتی جلوگیری نماید. عوامل خطرساز متابولیک و فیزیولوژیک بیماری های قلبی و عروقی تحت عنوان سندرم متابولیک نامیده می شود و ریسک فاکتور برای بیماری های عروقی کرونر است. تاثیر سندرم متابولیک بر گرفتگی کرونر اصلی چپ مشخص نبوده و هدف این مطالعه ارزیابی این اثرات بر گرفتگی کرونر اصلی چپ است.
    روش بررسی
    تعداد 495 نفر بیمار تحت آنژیوگرافی قرار گرفته و براساس تعاریف استاندارد جهانی سندرم متابولیک در آن ها مشخص شد و سپس در کل بیماران آنژیوگرافی شده میزان گرفتگی کرونر اصلی سمت چپ و میزان همراهی آن ها با هم و با ریسک فاکتورها سنجیده شد.
    یافته ها
    249 (3/50%) مرد و 246 (7/49%) زن بودند. میانگین سن آن ها 10±01/58 بود. سندرم متابولیک در 86 نفر (4/17%) حضور داشت. گرفتگی کرونر اصلی سمت چپ در 25 بیمار (5%) حضور داشت. بین سندرم متابولیک و گرفتگی کرونر اصلی سمت چپ ارتباط معنی دار بود 012/0P=، 305/0r= بین سن 05/0P=، 192/0r=، جنس 007/0P=، 334/0r= دیابت 03/0P=، 253/0r= و سیگار 03/0P=، 253/0r= و گرفتگی کرونر اصلی سمت چپ ارتباط معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    سندرم متابولیک می تواند با گرفتگی کرونر اصلی سمت چپ همراه باشد. احتمال همراهی سندرم متابولیک برای گرفتگی کرونر اصلی سمت چپ با افزایش قند خون، سن، جنس مرد و استعمال سیگار وابسته است. این عوامل به طور همکار ریسک فاکتور گرفتگی کرونر اصلی سمت چپ را در بیماران سندرم متابولیک بالا می برند.
    کلیدواژگان: کرونر اصلی چپ، سندرم متابولیک، آنژیوگرافی
  • محمد فرهادی، آذردخت طباطبایی، مهدی شکرابی، ثمیله نوربخش، محمود خطیب، شیما جوادی نیا صفحه 576
    زمینه و هدف
    مطالعات زیادی در مورد نقش سیستم ایمنی به عنوان زمینه ساز ایجاد پولیپ بینی در دست اجرا است. به منظور بررسی عملکرد احتمالی سلول های Th1 (T-Helper 1) و Th2 (T-Helper 2) در تشدید بیماری و یا القا با زمینه آلرژی و بیماران پولیپوز در این مطالعه ژن های سایتوکینی دخیل در دو گروه مبتلا به پولیپ بینی آلرژیک و غیر آلرژیک بررسی شد.
    روش بررسی
    75 بیمار مبتلا به پولیپ بینی با میانگین سنی بیماران 38 سال (از 18 تا 81 سال) مورد مطالعه قرار گرفته اند. از این بیماران تست غلظت تام IgE (Immunoglobin E) سرم و IgE اختصاصی سرم و تست جلدی جهت تایید دو گروه آلرژیک (38 نفر) و غیر آلرژیک (37 نفر) انجام شد. به منظور ارزیابی همبستگی احتمالی واکنش های آلرژیک در مجاری تنفسی فوفانی و پولیپ بینی بروز این ژن ها با روش Reverse Transcriptase-Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) بررسی گردید.
    یافته ها
    فراوانی بروز ژن های سایتوکین های اینترفرون گاما (5/39% در مقابل 2/16%، 30/0P=) و اینترلوکین 4 (7/44% در مقابل 9/18%، 02/0P=) در بیماران آلرژیک بیش تر از غیر آلرژیک مشاهده گردید. بروز ژن سایتوکین های اینترلوکین-10، اینترلوکین-12 فراکسیون های P40 و P35 بین دو گروه اختلاف معنی دار آماری نداشت.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان می دهد که عدم تعادل بین سلول های Th1 و Th2 نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی پولیپ بینی دارد. بنابراین اگرچه پولیپ بینی یک بیماری با اتیولوژی های مختلف است ولی التهاب مزمن مداوم عامل اصلی در ایجاد آن محسوب می شود.
    کلیدواژگان: پولیپ بینی، سلول های Th1 و Th2، سایتوکین، RT، PCR
  • سیامک حیدرزاده، محمدرضا پورمند، امیر قاسمی، حسین زرین فر، ساسان صابر، طاهره سوری، سید حسین میرهندی، مصطفی حسینی، محمد خلیفه قلی، نادیا مردانی، سید سعید اشراقی * صفحه 581
    زمینه و هدف

    نوکاردیوز ریوی یک عفونت نادر و بالقوه تهدیدکننده حیات است که به وسیله گونه های بیماری زای نوکاردیا ایجاد می شود. هدف از انجام این مطالعه جداسازی و تشخیص نوکاردیا با استفاده از روش های متداول و به دنبال آن ارزیابی روش ها و توسعه و بهینه سازی یک روش سریع و جدید به منظور شناسایی گونه های بالینی نوکاردیا بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه، 180 نمونه لاواژ از بیماران بستری در بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی 12 ماه (خرداد 1389 تا خرداد 1390) جمع آوری گردید. از این تعداد، 103 بیمار (22/57%) مرد و 77 بیمار (78/42%) زن بودند. نمونه ها در آزمایشگاه کشت و کلنی های رشدیافته خالص سازی و تعیین گونه شدند. هم چنین پرایمرهای NG1 و NG2 برای تکثیر قطعه 598 جفت باز 16S rRNA اختصاصی جنس نوکاردیا استفاده شد.

    یافته ها

    پس از کشت نمونه ها و خالص سازی آن ها پنج سوش خالص به دست آمد (78/2%). بر اساس آزمایشات بیوشیمیایی و اختصاصی، هر پنج نمونه متعلق به نوکاردیا آستروئیدس کمپلکس بود. هم چنین پس از استخراج DNA و انجام آزمایش PCR بر روی نمونه های جمع آوری شده، 19 نمونه (56/10%) توسط این آزمایش مثبت تشخیص داده شد.

    نتیجه گیری

    تشخیص سریع و دقیق گونه های نوکاردیا برای درمان عفونت های شدید و نیز پیش گیری از ایجاد آبسه مغزی، ضروری است. این مطالعه نشان داد که روش PCR در مقایسه با کشت و تست های بیوشیمیایی حساسیت و دقت بالاتری در شناسایی نوکاردیا دارا می باشد. با توجه به سرعت، دقت، حساسیت و اختصاصی بودن بالای روش های مولکولی، بهتر است در آینده از این تکنیک به همراه سایر متدهای فنوتیپیک در تشخیص نوکاردیا در آزمایشگاه ها، مراکز درمانی و تحقیقاتی استفاده نماییم.

    کلیدواژگان: نوکاردیا، تشخیص، جداسازی، نمونه مایع شستشوی ریوی، روش کشت و مولکولی
  • زهرا علی زاده ثانی، ایمان فرهنگ، مجید کیاور صفحه 588
    زمینه و هدف
    بیماری تترالوژی فالو یکی از شایع ترین بیماری های مادرزادی سیانوتیک قلب می باشد و امروزه با بهبود روش های نوین جراحی این بیماران به سنین بزرگ سالی رسیده اما تعداد بسیاری از آن ها دچار عوارض گوناگون می شوند. هدف ما بررسی نتایج میان مدت جراحی ترکیبی اصلاح تترالوژی فالو و تعویض دریچه پولمونر و ارتباط آن با طول مدت QRS و نتایج MRI قبل از عمل بیماران می باشد.
    روش بررسی
    51 بیمار که تحت جراحی اصلاح کامل تترالوژی و تعویض دریچه پولمونر قرار گرفتند اطلاعات اولیه، نتایج MRI قلبی و طول زمان موج QRS قبل و شش ماه پس از جراحی محاسبه گردید و کلاس عملکردی بیماران (FC) نیز قبل و پس از جراحی ثبت شد.
    یافته ها
    14 بیمار مونث و 37 بیمار مذکر و میانگین سنی بیماران، 48/23 سال بود. FC بیماران بعد از جراحی بهبود قابل توجهی داشت (001/0P<). میانگین مدت QRS قبل از جراحی (89/16SD=) 20/130 و پس از جراحی به (90/16SD=) 45/122 هزارم ثانیه رسیده (001/0P<) و با FC پس از عمل ارتباط معنی داری داشت (028/0P= و 025/0P=) در بیمارانی که پس از عمل بدون علامت بودند، QRS قبل از عمل به طور معنی داری پایین تر بود. میان اندکس های سیستولی، دیاستولی با FC پس از عمل ارتباط معنی داری به دست آمد (به ترتیب 005/0P= و 028/0P=) و در بیماران بدون علامت بعد از جراحی، اندکس های سیستولی و دیاستولی قبل از جراحی پایین تر بود.
    نتیجه گیری
    می توان از زمان QRS قبل و بعد از عمل و اندکس های سیستولی و دیاستولی قبل از عمل، به عنوان فاکتوری در بررسی وضعیت عملکرد قلبی و تعیین پیش آگهی بیماران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: MRI، مدت QRS، تترالوژی فالو، کلاس عملکردی
|
  • Fathi M., Mirshahi M., Garaati M. Page 523
    Background
    Human cancer cell lines express human choriogonadotropin (hCG), its subunits and derivatives, regardless of their origin and type. It appears that hCG is a common phenotype in human cancer cell lines. In this research, the effects of hCG targeting monoclonal antibodies (7D9, T18H7 and T8B12) on human cancer cell lines were evaluated.
    Methods
    Monoclonal antibody secreting hybridomas were proliferated and injected intraperitoneally to Balb/C mice after treatment with pristine. Two weeks later, ascites fluid was collected. Purification of aforementioned antibodies from ascites fluid was performed using G-protein affinity followed by ion exchange chromatography. SDS-PAGE and ELISA confirmed the structure and functional integrity of the purified antibodies, respectively. Two human cancer cell lines "Hela" and "MDA" were treated by the purified antibodies. Three days later, different wells were imaged and the cells counted.
    Results
    SDS-PAGE gel (None-reducing) indicated consistency of band migration patterns with control antibodies. ELISA test using hCG antigens indicated that the produced antibodies could detect hCG antigens. Cell lines were cultured and treated with different concentrations of each antibody. Counting and imaging different wells of treated plates, indicated that 7D9 antibody had a more significant (P<0.01) cytotoxic effect on cancer cell lines than the control cells.
    Conclusion
    HCG targeting monoclonal antibodies can be used for targeted cancer therapy, as human cancer cells express hCG gene. 7D9 antibody that exhibits protease activity is a proper candidate for this purpose, as it possesses both antagonistic and enzymatic properties.
  • Ramezani B., Madjd Z., Kadivar M., Molanae S. Page 529
    Background
    Aldehyde dehydrogenase 1 (ALDH1) is a marker of normal and malignant human mammary stem cells that has been reported to be associated with poor prognosis. Studies on the detection of ALDH1+ cells can help the treatment of patients with breast cancer. The aim of this study was to determine the activity of ALDH1 in breast cancer and its relationship with the pathological features of the tumors.
    Methods
    ALDH1 activity was studied by immunohistochemistry in 121 paraffin-embedded histological samples of breast cancer patients from Department of Pathology of Milad Hospital, Tehran, Iran during 2006-2007. The relationship of ALDH1 with the pathological features of the tumors (size, grade, lymph node metastasis and vascular invasion) was also investigated.
    Results
    Eighty-five percent of breast cancer samples expressed ALDH1 in their cytoplasm with a wide range of intensity (weak, moderate and strong), while 18 samples (14.9%) were completely negative. The majority of cases (97.1%) showed ALDH1 positivity in the stroma of tumors which varied from weak (2.9%) to strong (73.5%). ALDH1 H-score (ALDH1% × intensity) of tumor cells varied from 0 to 240 (mean= 80). ALDH1 H-score was ≤80 in 62 (51.2%) and >80 in 59 (48.8%) samples. There was no statistically significant relationship between ALDH1 H-score and age (P=0.358), tumor size (P=0.375), tumor grade (P=0.207), lymph node metastasis (P=0.125) or vascular invasion (P=0.190).
    Conclusion
    ALDH1 activity was demonstrated in 85.1% of breast cancer samples although its level of expression was not correlated with the pathologic features of breast tumors.
  • Nabiuni M., Parivar K., Zeynali B., Karimzadeh L., Sheikholeslami A. Page 537
    Background
    Cyclooxygenase 2 is a key enzyme which converts arachidonic acid into prostaglandins. Cyclooxygenase 2 is triggered by inflammatory stimuli, such as cytokines. Its expression increases in tumors and Alzheimer's disease and ovarian hyperstimulation syndrome. Polycystic ovarian syndrome is a heterogeneous disease characterized by pathological angiogenesis and chronic anovulation. In the present study, the probable role of cyclooxygenase 2 in Wistar rats with polycystic ovarian syndrome was investigated.
    Methods
    Thirty female Wistar rats (170-200 gr) were equally divided into three groups: 2 mg estradiol valerate was intramuscularly administered to each rat in the experiment group or group 1; the rats in group 2 were regarded as the sham group and received sesame oil injections and group 3 or the control group received no injections. After 60 days of treatment, animals were anaesthetized with chloroform and killed by decapitation. Ovaries were collected for histological and immunohistochemical evaluations. All the experiments were repeated three times.
    Results
    Morphologically, ovaries from the control group exhibited follicles in various stages of development and many fresh corpus luteum. In estradiol valerate group small follicles in early development were observed in addition to follicles showing evidence of atresia and many large cysts with thickened theca cell layer. Corpus luteum was rare or absent in group 2. The immunohistochemical analysis for cyclooxygenase 2 expression showed an increased expression of cyclooxygenase 2 enzyme in group 1.
    Conclusion
    The results suggested the involvement of cyclooxygenase 2 in the progression to polycystic ovarian syndrome in a rat model.
  • Amouzegar Hashemi F., Hamed Akbari E., Kalaghchi B., Esmati E. Page 547
    Background
    More than 80 years, the standard treatment of locally advanced cervical cancer was radiotherapy. However, based on several phase III randomized clinical trials in the past decade, concurrent cisplatin-based chemoradiotherapy is the current standard of treatment for this disease. Gemcitabine has potent radiosensitizing properties in preclinical and clinical trials, so it can be utilized simultaneously with radiation.
    Methods
    Thirty Women with untreated invasive squamous-cell carcinoma of the cervix of stage IIB to stage IVA were enrolled in the study in Radiation Oncology department of Imam Khomeini Hospital in Tehran from September 2009 to September 2010. Sixty mg/m2 gemcitabine followed by 35 mg/m2 cisplatin were concurrently administered with radiotherapy to the whole pelvic region on day one of each treatment week for five weeks One and three months after treatment, patients underwent a complete physical examination and MRI to determine the response to treatment.
    Results
    The mean age of the participants was 58.13±11.83 (29-78) years. After 3 months of treatment, 73.3% had complete and 26.7% had partial response to treatment. Grade 3 anemia was seen in 10%, grade 3 thrombocytopenia in 3.3% and grade 3 leukopenia in 10% of the patients.
    Conclusion
    According to the positive results of this study in stage IIB, further phase II and III clinical trials are suggested to evaluate the role of chemoradiation by gemcitabine in advanced cervical cancers.
  • Knee stability evaluation following double-bundle versus single-bundle anterior cruciate ligament reconstruction
    Tahmasebi Mn, Enayati B., Enayati B. Page 553
    Background
    Anterior cruciate ligament (ACL) reconstruction is a first choice treatment for ACL-deficient knees, and arthroscopic single-bundle reconstruction has been widely accepted around the world in this regard. Although, such single-bundle reconstructions result in sufficient knee stability in most cases, but some patients have not been satisfied with postsurgical results in both short-term and long term clinical studies. One of the reasons for these unsatisfactory results could be related to the fact that normal function of the native ACL has not been restored by the traditional ACL reconstruction which uses only a single-bundle graft. The natural ACL consists of a 3-dimensional structure with multibundle fascicles, which can be anatomically divided into 2 main bundles, the anteromedial (AM) and the posterolateral (PL) bundles named for the orientation of their tibial insertions. The purpose of the present study was to compare double-bundle and single-bundle ACL reconstruction.
    Methods
    Twenty-two patients with anterior cruciate ligament tear who were candidates for ACL reconstruction were enrolled in the study undertaken in Shariati Hospital from 2009 to 2010. Fourteen patients underwent single-bundle and 8 patients double-bundle ACL reconstruction. The patients were evaluated by arthrometer and physical examination in postoperation follow up visit at least 9 months after the operations.
    Results
    Four out of 14 patients with single-bundle reconstruction had knee joint translation greater than 5 mm but nobody had knee translation more than 5 mm in the double-bundle reconstruction group.
    Conclusion
    Double-bundle ACL reconstruction seems to be more stable than single-bundle ACL reconstruction.
  • Keshavarzi F., Nafissi N., Sirati F., Fallah , Salehi R., Harriry Z., Shahab Movahead Z., Vahidi M., Sharifi Z., Sharafi Farzad M., Zeinali S. Page 559
    Background
    Breast cancer is the most common form of hereditary cancer worldwide and is an important cause of morbidity and mortality. Approximately 5-10% of breast and ovarian cancers are due to the highly penetrating germline mutations in cancer predisposing genes. Two genes, BRCA1 and BRCA2, account for at least half of these cases. The demand for BRCA1 and BRCA2 mutation screening is rapidly increasing as their identification will affect the medical management of people at increased risk for the disease. Therefore, the aim of this study was to investigate BRCA1/2 mutations in 100 high risk Iranian families.
    Methods
    One hundred families who met the minimal risk factors for breast/ovarian cancer were screened among the families referred to Kawsar Human Genetics Research Center for the diseases in 2009-2011. The entire coding sequences and each intron/exon boundaries of BRCA1/2 genes were screened for by direct sequencing and MLPA in both patients and the controls.
    Results
    In the present study, we could detect the following novel mutations: p.Gly1140Ser, p.Ile26Val, p.Leu1418X, p.Glu23Gln, p.Leu3X, p.Asn1403His, p.Asn1403Asp, p.Lys581X, p.Pro938Arg, p.Thr77Arg, p.Leu6Val, p.Arg7Cys, p.Leu15Ile, p.Ser177Thr, IVS7+83(-TT), IVS8 -70(-CATT), IVS2+9(G>C), IVS1-20(G>A), IVS1-8(A>G), p.Met1Ile, IVS2+24(A>G), IVS5-8 (A>G), IVS2(35-39)TTcctatGAT, IVS13+9 G>C in BRCA1 and p.Glu1391Gly, p. Val1852Ile, IVS6-70(T>G), 1994-1995 (InsA) in BRCA2.
    Conclusion
    Ten mutations seemed to be pathogenic and the disease-causing mutations were seen in 16% of the families. In addition, from the total number of substitutions and reassortments (42), 80% related to BRCA1 and 20% to mutations in BRCA2 genes.
  • The effects of metabolic syndrome on left main coronary artery stenosis in coronary angiograms of patients: a two year study
    Mohagheghi A., Panahi A., Kamal Hedayat D. Page 571
    Background
    Left main coronary artery (LMCA) stenosis is a leading cause of mortality and morbidity in many countries. Metabolic syndrome (MS) is a risk factor for coronary artery disease (CAD). The effects of MS on left main coronary artery stenosis are not well-defined. The aim of this study was to examine the effects of MS on left main coronary artery stenosis.
    Methods
    A total number of 495 patients who underwent elective coronary angiography in the Catheter Laboratory of Cardiovascular in Shariati Hospital 2008-2010 were included in the study. MS definition was based on the National Cholesterol Education Program (NCEP)- Adult Treatment Panel III (ATP III) criteria. The stenosis in left main coronary arteries was determined by examining the coronary angiograms of the patients.
    Results
    The study population consisted of 249 (50.3%) men, and 246 (49.7%) women. The mean age of the participants was 58.01±10 years. MS was present in 86 (17.4%) of the patients based on NCEP- ATP III criteria. LMCA stenosis was seen in 25 (5%) patients. A positive correlation was found between MS and LMCA stenosis (r=0.305, P=0.012). Moreover, a positive correlation was found between age (r=0.192, P=0.05), sex (r=0.334, P=0.007), smoking (r=0.336, P=0.01) and diabetes (r=0.253, P=0.03) and LMCA stenosis.
    Conclusion
    The metabolic syndrome correlates with LMCA stenosis. LMCA stenosis and its correlation with MS is precipitated by high FBG, age, male sex, and smoking which may synergistically increase the risk for the disease.
  • Farhadi M., Tabatabaee A., Shekarabi M., Noorbaksh S., Khatib M., Javadinia Sh Page 576
    Background
    Too many studies are in the process of determining the probable role of immune system in the etiopathogenesis of nasal polyposis. This study was designed to identify the probable participation of Th1, Th2 lymphocytes in the induction and progression of nasal polyposis.
    Methods
    Seventy-five patients, 42 male and 33 female, with nasal polyposis were examined for total serum IgE, specific serum IgE and reaction to skin test for differentiating allergic from non-allergic participants in Rasoul Akram Hospital during 2010. To determine the possible correlation of allergic reactions in the upper respiratory tract and nasal polyposis, cytokine gene expression was evaluated on the extracted RNA by RT-PCR. The data were analyzed by using c2, independent t-test, correlation and Receiver operating characteristic (ROC) curve.
    Results
    The mean age of participants was 38 years (18-81 years). IFN-γ and IL-4 gene expressions were more prevalent in allergic than non-allergic individuals (IFN-γ: 39.5% vs. 14.2%, P=0.3 and IL-4: 44.7% vs. 18.9%, P=0.02, respectively). IL-10 and IL-12 (P35 and P40 fractions) genes were not significantly different between the two groups. IL-10 and IL-12 (P35, P40) genes did not differ significantly either.
    Conclusion
    This research suggests that overproduction of cytokines and an imbalance of Th1 and Th2 cell production may play an important role in the pathophysiology of allergic or non-allergic nasal polyp formation. Thus, although nasal polyposis is a multifactorial disease with several different etiological factors, chronic persistent inflammation is undoubtedly a major factor irrespective of the etiology.
  • Heidarzadeh S., Pourmand Mr, Ghasemi A., Zarrinfar H., Saber S., Soori T., Mirhendi Sh, Hosseini M., Khalifehgholi M., Mardani N., Eshraghi Ss Page 581
    Background

    Nocardiosis is a rare and potentially life-threatening infection caused by several species of the Nocardia genus. The objective of this study was to develop and evaluate a rapid and new method to clinically identify relevant Nocardia species. Rapid and accurate diagnosis of Nocardia species is essential for the treatment of severe infections and prevention of cerebral abscess.

    Methods

    One hundred and eighty patients, 103 (57.22%) male and 77 (42.78%) female, with severe symptomatic pulmonary infection were studied in the course of a 12-month period in Dr. Shariati Teaching Hospital affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2010. The specimens were cultured and identified using microbiological and biochemical tests. Polymerase chain reaction (PCR) was used to directly identify the organism in the broncoalveolar lavage samples collected from the patients. NG1 and NG2 primers were used to amplify a Nocardia genus-specific 598-bp fragment of 16S rRNA.

    Results

    Nineteen samples (10.56%) were positive with PCR and 5 samples (2.78%) with conventional methods. All samples with positive cultures were also positive by PCR.

    Conclusion

    The results of this study showed that PCR has a high sensitivity and accuracy for the detection of Nocardia compared with culture and biochemical tests. Considering the rapidity, precision, high sensitivity and specificity of molecular techniques, use of these techniques is suggested in conjunction with conventional methods for the detection of Nocardia phenotypes in clinical laboratories and research centers.

  • Alizadeh Sani Z., Farhang I., Kiyavar M. Page 588
    Background
    The aim of this study was to evaluate the mid-term outcomes of concurrent total correction of Tetralogy of Fallot (TOF) after pulmonary valve (PV) replacement and its relation to QRS duration and MRI results.
    Methods
    In this study, 51 patients with TOF who had the TOF surgery and PV replacement enrolled the study. Demographic data, MRI results such as, right ventricular end diastolic volume, right ventricular end systolic volume, systolic and diastolic indexes noted. Moreover, QRS duration and the patient's cardiac functional class were evaluated immediately before and 6 months after the surgery.
    Results
    From 51 patients, 27.5% were female and 72.5% were male. The mean age of participants was 23.48 (SD=5.82) years. Functional class changes were statistically different (P<0.001) comparing the status before and after the surgery. The mean QRS duration before surgery was 130.20 (SD=16.89) ms which was in significant contrast with post-surgical states, 122.45 (SD=16.90) ms (P<0.001). Mean QRS duration before and after surgery was statistically lower in asymptomatic patients (P=0.028 and P=0.025, respectively). There was a statistical relationship between pre-surgical systolic and diastolic indexes to post-surgical functional class as asymptomatic patients had lower systolic and diastolic indexes (P=0.005 and P=0.028, respectively).
    Conclusion
    This study demonstrated that QRS duration before and after surgery can be an indicator to evaluate the cardiac function after surgery for Tetralogy of Fallot. Moreover, systolic and diastolic indexes are factors affecting the good prognosis of patients; therefore, PVR surgery needs to be done before the deterioration of systolic and diastolic indexes and cardiomegaly.